tiistai 2. tammikuuta 2018

Suomi 100v. - projekti & kihlasormukset.

Tämän jakson tehtävänä oli järjestää muun vuosiryhmän kanssa Suomi 100v aiheinen näyttely Kirjastolle, johon sitten tehtiin omaan vuosikymmeneen liittyvä työ, omalta osaltani kyseessä oli 925-hopeasta tehdyt kihlasormukset vanhalle ystävälleni.



Ensimmäisenä työstön vaiheena aloitettiin sahaamalla ennalta tekemästäni hopea-laatasta pala, joka sitten valssattiin oikean paksuuden ja pituuden aikaansaamiseksi, tämän jälkeen kaistale leikattiin suunnilleen oikean paksuiseksi, jonka jälkeen aloitettiin sormuksien työstäminen.

Sormusrautaa käyttäen lähdettiin pyöristämään kappaleita kohti oikeaa kokoa, kehän valmistuessa juotettiin sauma kiinni, jonka perään haettiin oikea halkaisija.
















Sitten olikin vuorossa itse designin tekeminen, joka aloitettiin sahaamalla viisteet.
Kun viisteet oli saatu valmiiksi, metalli harppia käyttäen tehtiin vielä trimmi-reunus sekä pyöristykset reunoihin, mukavamman istuvuuden varmistukseksi.


Tässä vaiheessa oltiin päästy siihen vaiheeseen että sormukset ovat viimeistelyä vailla, naarmunpoisto, hionnat ja kiilloitus.


Nyt vuorossa olikin siis vain ensin viilaa käyttäen suurimpien virheiden poisto, sitten useampaa hiomapaperia käyttäen pienemmät naarmut pois. Ja sitten eikun kiillottamaan.


Ja tässä näet lopputuloksen, sormukset onnistuivat mielestäni hyvin ja asiakkaiden palaute oli myöskin erittäin positiivinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti