keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Ensimmäinen jakso metallilla!

Ensimmäinen metallijakso sisälsi useita erilaisia työskentelytapoja joita kävimme erinäisten tehtävien muodossa läpi yksitellen, tässä pää-tehtävät joita tein ko. ajanjakson aikana.Seinäkello:
Teimme omien suunnitelmien mukaisesti kellot, itse päädyin tekemään Pink Floydin The Dark Side of The Moon - levynkannen mukaisen kellon, joka on pohjalevyltään terästä jonka lämpövärjäsin kuvaamaan avaruutta, kolmio ja säde ovat messinkiä ja spektriin lisäsin myös levyn kiillotettua terästä ja kuparia. mielestäni lopputulos onnistui mukavasti ja olen tyytyväinen etenkin taustan monivärisyyteen ja kellon yleisilmeeseen.Pannunalunen:
Hitsaus harjoituksen teimme pannunalusen metallista, tarkoitus oli tehdä mahdollisimman monta hitsisaumaa.
Hitsauksen toteutin TIG:illä, pääosin sulattamaan kappaleita yhteen, mutta tarvittaessa myös täytelankaa tuli käytettyä sauman aikaansaamiseksi.
Kaulakorut:
Sain asiakastyöksi tehdä tällaiset horoskooppimerkki - kaulakorut, kokoluokka oli n. 2-3cm.
Nämä olivat ensimmäiset tekemäni korut, jotka toteutettiin tekemällä vahasta kaivertamalla ja siitä valamalla pronssiin, prosessi oli itselleni suht. tuntematon, joten työtä tehdessä tuli monia täysin uusia asioita ja oppi paljon, tykkäsin työskentelytavasta suuresti ja tulen varmasti tulevaisuudessa tekemään kyseisellä tavalla monia erilaisia koruja.
Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen, vaikka symbolin taustalla olevan pohjan olisin toisaalta halunnut saada tasaisemmaksi, mutta tällä tavoin koruissa on enemmän luonnetta.
Sain asiakkaalta toiveet koon ja kuvion suhteen, ja he olivat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen suurten kiitosten saattelemana.


Vyönsolki:
Viimeisimpänä työnä teimme vyönsoljet hieman erilaista valu-tapaa käyttäen,
tälläkertaa työ tehtiin kipsilevyyn kaivertamalla jolloin saatiin negatiivi-kuva tulevasta työstä, jonka päälle penslattiin useampi kerros sulatettua vahaa joka viilentyessään muodosti vastaavanlaisen muotin kuin edellisessä korutehtävässä.
Tämäkin työ toteutettiin pronssista, en ehkä pitänyt työstötavasta niin suuresti kuin vahan kaivertamisesta, mutta tämäkin oli itselleni uusi ja mielenkiintoinen tapa tehdä koruja, uskoisin että tämäkin tapa tulee vielä tulevaisuudessa hyödynnettyä monesti.
Soljesta tein tällaisen talvisen yömaiseman jossa on muutamia kuusen silhuetteja ja aion antaa tämän isäpuolelleni lahjaksi kun hän mainitsi kuullessaan soljen teko projektista kuinka siistiä olisi kantaa minun tekemää vyötä.